Kerk binnenstebuiten, viering 500 jaar Toren.

Zondagmiddag 17 september was de kerkdienst binnenstebuiten. Daar was ook een goede aanleiding voor. De Grote Toren bereikte 500 jaar geleden zijn hoogste punt. Hoewel de toren sinds 1798 toebehoort aan de burgerlijkegemeente Gorinchem is zij letterlijk en figuurlijk toch echt verbonden aan de Grote Kerk.

Goed om daarom een viering buiten, aan de voet van de toren te houden. De toren wijst naar boven, naar God en heeft daarmee een sterk symbolische functie. We zongen over Gods trouw door de geslachten heen. Uit de Bijbel hoorden we deze woorden: De Naam van de HEERE is een sterke toren.

Het hoogste punt van de toren bestaat uit een smeedijzeren kruis en een haan. Symbolen die wijzen op verzoening en opstanding. Dat zijn ook echt de hoogtepunten uit de geschiedenis. Prachtig om samen te bidden voor de stad en al haar inwoners en gezamenlijk het Onze Vader te bidden. De slotzang van deze dienst was een loflied. Zo klonk het uit honderden monden: U zij de glorie, opgestane Heer. Een openbaar en dienend getuigenis!

Lees het artikel op De Stad Gorinchem

Luister de Torendienst