Kerstfeest 2017

Ander nieuws

Kerstfeest 2017


De jaarlijkse Kerstnachtdienst van de Protestantse Gemeente Gorinchem vindt weer plaats in de Grote Kerk aan de Groenmarkt te Gorinchem. Het thema van deze dienst is dit jaar ‘Heen en terug’.

Voorganger in deze dienst is onder andere Ds. E.K. Foppen, predikant van de Protestantse Gemeente Gorinchem. De hoofdorganist van de Grote Kerk, Gerben Budding, zal het monumentale Bätz-Witte orgel bespelen en het koor dirigeren dat is samengesteld uit leden van alle wijken van de Protestantse Gemeente Gorinchem. Nico Blom, organist van de Johanneskerk, zal het koor begeleiden op orgel en piano. Trompettist Pascal van de Velde zal onder andere een bijdrage leveren aan de gemeentezang en de bekende sopraan Margreet Rietveld zal solistisch te horen zijn.

Uiteraard zullen de geliefde kerstliederen gezongen worden. Daarnaast zullen enkele delen uit het beroemde Gloria van Antonio Vivaldi tot klinken komen.

Voor de dienst is er warme chocolademelk verkrijgbaar. De Grote Kerk zal sfeervol aangekleed zijn en de fraaie kroonluchters zullen hun warme licht verspreiden.

1e kerstdag
Op 1e kerstdag vieren we het kerstfeest om 09:30 uur in de Grote Kerk. In deze dienst gaat onze eigen predikant ds. E.K. Foppen voor.