Kerstnachtdienst Grote Kerk Gorinchem

Ander nieuws

Kerstnachtdienst Grote Kerk Gorinchem

Op zondag 24 december aanstaande zal om 21:30 uur de jaarlijkse Kerstnachtdienst van de Protestantse Gemeente Gorinchem weer plaatsvinden in de Grote Kerk aan de Groenmarkt te Gorinchem. Het thema van deze dienst is dit jaar ‘Heen en terug’.

Voorganger in deze dienst is onder andere Ds. E.K. Foppen, predikant van de Protestantse Gemeente Gorinchem. De hoofdorganist van de Grote Kerk, Gerben Budding, zal het monumentale Bätz-Witte orgel bespelen en het koor dirigeren dat is samengesteld uit leden van alle wijken van de Protestantse Gemeente Gorinchem. Nico Blom, organist van de Johanneskerk, zal het koor begeleiden op orgel en piano. Trompettist Pascal van de Velde zal onder andere een bijdrage leveren aan de gemeentezang en de bekende sopraan Margreet Rietveld zal solistisch te horen zijn.

Uiteraard zullen de geliefde kerstliederen gezongen worden. Daarnaast zullen enkele delen uit het beroemde Gloria van Antonio Vivaldi tot klinken komen.

Voor de dienst is er warme Chocomelk verkrijgbaar. De Grote Kerk zal sfeervol aangekleed zijn en de fraaie kroonluchters zullen hun warme licht verspreiden.