CONCERT: Advent Choral Evensong in de Johanneskerk

communicatie

21
dec
< Volledige agenda

CONCERT: Advent Choral Evensong in de Johanneskerk

21 december | 17:00 uur | Johanneskerk

Poster Advent Choral Evensong

Zaterdag 21 december wordt er in de Johanneskerk een Advent Choral Evensong gehouden. Medewerking wordt verleend door het Gorcum Boys Choir o.l.v. Jeroen Bal en de organist Nico Blom.

Als Anthem (gezongen Bijbeltekst) voert het Gorcum Boys Choir het bekende “Jesu, joy of man’s desiring” van J.S. Bach uit. Verder zingt het koor de prachtige reciterende gebeden.

In een Evensong is ook een cruciale rol voor het orgel weggelegd. Daarom wordt er als intrada een Organ Voluntary gespeeld. Organist Nico Blom zal een nieuw orgelwerk ten gehore brengen dat dit jaar is gecomponeerd door de Nederlandse componist Henny Blom. Dit orgelwerk is ook opgenomen op de eerste cd (geproduceerd in 2019) van het Gorcum Boys Choir.

De Evensong van 21 november is compleet Engelstalig.  Dus ook de Bijbellezingen en samenzangen. Lector is ds. André Wijting. In het programmaboekje zijn alle Nederlandse vertalingen opgenomen.

Deze Anglicaanse vesperdienst begint om 17.00 uur en duurt een klein uurtje. Na afloop wordt een collecte gehouden om de gemaakte kosten te kunnen dekken.  Ook kunt u dan de cd “Glory to God on High” aanschaffen.

Van harte welkom dus op 21 december in de Johanneskerk.