Kesjercursus

Als onderdeel van het jaarthema “Uitgenodigd voor Gods Feest”, zullen we dit jaar ook een cursus van 10 avonden aanbieden. Een achterliggende reden voor het jaarthema is ook om te leren kijken met een bril, zoals Gods volk kijkt naar de bijbel. Als christenen missen we soms het joodse kader om goed Gods woord te begrijpen. Om die reden zullen we een Kesjescursus organiseren, voor de liefhebbers die wat dieper willen graven. Vanaf 11 januari 2021 zal deze op 10 maandagavonden gegeven zal worden.

Achtergrond cursus

De cursus wordt gegeven door de stichting Shoresh. Hiermee leren we meteen een Hebreeuws woord, want shoresh betekent wortels. De visie van de Stichting is om christenen te motiveren en te inspireren om Israël en het Joodse volk lief te hebben. Het is en blijft immers het door onze God uitverkoren volk. De Kesjercursus (kesjer = verbinding) is bedoeld voor allen, die zich willen verdiepen in de algemene kennis over het Jodendom, de Joodse Bijbel-de Tenach, de oorsprong van het christelijk geloof, de plaats van Israël en van de Kerk. Kortom, deze cursus biedt ons als gelovigen uit de volken veel basiskennis.

Inhoud cursus en data

De volgende onderwerpen worden behandeld:

Jezus de Jood (11 januari), Jezus de rabbi (18 januari),  Jezus de Messias (25 januari), Het Joodse karakter van de bijbel (1 februari), Verlossing is uit de Joden (8 februari), De grote scheuring (15 februari), “Christelijk “ antisemitisme (1 maart), Herstel en wedergeboorte van Israël (8 maart), Israël – profetie vervuld (15 maart) en Gods toekomst met Israël (22 maart)

Behalve de themabespreking maken we ook elke avond kennis met een beetje Hebreeuws en zingen we een Hebreeuws lied. Het zijn niet alleen boeiende avonden maar zeer verrijkend voor ons geestelijk inzicht. Verdere informatie via https://www.shoresh.nl/kesjer-cursus.

Opgeven

Als deze cursus u aanspreekt, dan bent u van harte uitgenodigd om deel te nemen. De cursus zal worden gegeven in De Heul op maandagavond van 19:00 – 22:00 uur. De cursus kost EUR 55 per persoon en er is plaats voor maximaal 15 personen. Voor verdere vragen of opgeven kan je terecht bij Dicky Herrera-De Gier of Rien Heule.

Image

Ja, ik geef mij op voor de Kesjercursus