Startweekend 2023-2024
Jaarthema “Je bent geliefd”

Direct naar het inschrijfformulier

Het komende winterseizoen willen we met elkaar als gemeente openen in het weekend van 15-17 september. We willen ons richten op het thema “Je bent geliefd”. In het komende jaar zal dit thema op verschillende manieren worden uitgewerkt. Daarover zullen we u binnenkort informeren.

Het komende startweekend willen we een begin maken met dit thema en tegelijkertijd ook tijd met elkaar als gemeente delen. Bovenal willen we in dit weekend ook God de eer geven door samen te komen rond zijn Woord in de diensten op de zondag.

Programma

Sosais 3

Datum: Vrijdag 15 september
Tijd: 19:00
Locatie: wordt nog bekend gemaakt.
Contactpersoon: Henrike Boekhout
Opgeven: Graag even opgeven bij Henrike via de app of telefoon: 06 40784253

Hey, zit jij in klas 3 of 4 van het voortgezet onderwijs, dan ben jij komend jaar van harte welkom op Sosais3! Vrijdagavond 15 september starten wij het clubjaar rond 19.00 uur met een gezellige activiteit. Geef je, via whatsapp, op bij Henrike Boekhout (06 40784253) en dan zorgen we dat jij tegen die tijd alle details krijgt. Tot dan! Groetjes van Gijs, Joas en Henrike!

Ichthus

Datum: Vrijdag 15 september
Tijd: 19:00
Locatie: Wordt bekend gemaakt via Whatsapp
Contactpersoon: Marit Droogers
Opgeven: Stuur een appje naar Noah (06-15454027) of Danique (06-37617662).

Hoi 16+’er! Het nieuwe seizoen van Ichthus gaat bijna weer beginnen! We willen het seizoen aftrappen met een leuke activiteit op vrijdag 15 september. De activiteit zal om 20 uur beginnen, wat we gaan doen is nog even geheim. Neem in ieder geval iets warms mee voor ’s avonds. Verdere informatie over deze activiteit wordt gedeeld in de WhatsApp-groep van Ichthus. Zit je nog niet in deze groep? Stuur dan even een appje naar Noah (06-15454027) of Danique (06-37617662). We hopen jullie dan te zien, wij hebben er in ieder geval zin in! Groetjes het Ichthusbestuur (Danique, Noah, Lysanne en Henrik)

Zus & Zo

Datum: Vrijdag 15 september
Tijd: 19:30-22:00 
Locatie: Merwededijk 6 (achter het Dalems kerkje)
Contactpersoon: Christine Simonse 
Opgeven: Graag even opgeven bij Christine via de app of telefoon: 06-51443745

Op vrijdagavond 15 september ben je welkom op de buitenborrel; de plek om elkaar als zussen uit de gemeente te ontmoeten. We mogen opnieuw gebruikmaken van de prachtige tuin van Reinie en Martien, achter de Dalemse kerk. Vanaf 19u30 is de inloop, we starten officieel om 20u. Als iedereen een hapje voor 4 personen meeneemt, dan zorgen wij voor drinken. Tot dan zus, we zien je zo! hartelijke groet, team Zus en Zo

Bijbelkring

Datum: Zaterdag 16 september
Tijd: 08:30 – 09:30
Locatie: Oosterlicht
Contactpersoon: Rien Heule
Opgeven: Inschrijfformulier

Op zaterdagochtend willen we u uitnodigen voor een ontbijt waarbij we het bijbelkringboekje voor dit komende jaar willen introduceren. We zullen een mini-bijbelkring houden over het jaarthema en u informeren over de kringen die dit jaar zullen spelen. Wij zorgen voor brood, thee en koffie. Neemt u zelf uw bord, bestek en beleg mee?

Schoon Gorinchem

Datum: Zaterdag 16 september
Tijd: 10:30 – 12:30
Locatie: Grote Kerk
Contactpersoon: Wim Simonse
Opgeven: Whatsapp naar 06 54963493

Wat een mooie kans voor ons als gemeente! Welke?

De 16e september is het niet alleen gemeente-dag, maar ook de World CleanUp Day. De organisatie Gorinchem Schoon is dan ook actief. En heeft me ook benaderd met de vraag: wat zijn jullie plannen?

Mijn idee is: laten we met een groep mensen uit de gemeente actief bezig zijn, en zo mogelijk meedoen met andere activiteiten van Schoon Gorinchem. De afvalwandeling afgelopen Hemelvaartsdag was veel positieve feedback, ook van mensen die dat voor het eerst deden. Je hebt zomaar een gesprekje, of je krijgt een ‘duimpje op’ van mensen de langskomen. Dat groeit iedereen van. En daar hoef je niet veel meer voor te doen, dan op het juiste tijdstip de juiste dingen doen.

Wat zou het toch gaaf zijn om als gemeente zo aanwezig en actief te zijn in de stad. Verbinding aan te gaan. Als er snel wat aanmeldingen zijn, dan neem ik contact op met Gorinchem Schoon en kunnen we de wijken van tevoren goed verdelen. En ook samen met anderen lopen.

Gesprekken aan te gaan. Gewoon, wij als gemeente van Christus in Gorinchem midden tussen de andere mensen. Om te handen en voeten te geven aan: liefde voor de stad, aandacht voor de naaste in onze stad.

Ook voor jongeren, en kinderen. We maken er een spel van met een afvalbingo-kaart en discussievragen over ons afval. We kunnen de nodige spullen en ondersteuning krijgen van Schoon Gorinchem en de Waardlanden.

Dat kunnen we doen op de tijd tussen het ontbijt en de lunch: van 10h30 – 12h30. Bij de Grote Kerk verzamelen, tenzij nog anders vermeld.

Graag laten weten dat je meedoet en met hoeveel bij Wim Simonse (+31 6 54963493 – Een WhatsApp berichtje is voldoende).

Kinderactiviteit voor groep 1t/m 6

Datum: Zaterdag 16 september
Tijd: 13:15 – 16:45
Locatie: Verzamelen Oosterlicht
Contactpersoon: Marjorie van Herwijnen en Willemijn de Hoog
Opgeven: Inschrijfformulier

Zaterdag 16 september zijn alle kinderen uit groep 1 t/m 6(8) welkom om met ons mee te gaan. We verzamelen bij De Heul, en vertrekken daarna met de auto naar de speeltuin in Streefkerk. Waar we heerlijk kunnen spelen in de speeltuin en waar nog andere activiteiten worden aangeboden wat ook met het jaarthema te maken heeft. Trek dus gemakkelijke kleding aan! Kom je ook? 

Activiteit: Wielrennen / mountainbiken

Datum: Zaterdag 16 september
Tijd: 14.00-16.30 / 13.00 uur- 17.00uur
Locatie: vertrek bij de Heul
Contactpersoon: Erik Dekker
Opgeven: Inschrijfformulier

Voor de wielrenners onder ons…Wie gaat de uitdaging aan om een ronde van ongeveer 50 km te fietsen? Er wordt een mooie route uitgezet. Misschien handig om te weten, we rijden ongeveer 30km/u. Afhankelijk van het weer, de behoefte en op die dag nog beschikbare huurfietsen, kan er gekozen worden om te gaan mountainbiken. Dit zullen we dan rond Drunen gaan doen. In verband met reistijden zullen we dan om 13.00uur vertrekken. De keuze voor wielrennen of mountainbiken wordt in de week van het startweekend gemaakt. Graag hierom zo spoedig mogelijk opgeven.

Wandeling door Historisch Gorinchem

Datum: Zaterdag 16 september
Tijd: 14.00-16.30
Locatie: vertrek bij de Grote Kerk
Contactpersoon: Berno Bossenbroek
Opgeven: Inschrijfformulier

Altijd al meer willen weten over onze prachtige historische stad? Ga dan mee met de stadswandeling. Er is veel te ontdekken! We gaan op zoek naar de eerste straatlantaarn, de Geuzenkerk, de vastgebonden duiveltjes en nog veel meer. Meld je aan voor de zwerftocht door de binnenstad

Toerfietsen

Datum: Zaterdag 16 september
Tijd: 14.00-16.30
Locatie: vertrek bij de Heul
Contactpersoon: Nico van der Zwan
Opgeven: Inschrijfformulier

Een geliefde bezigheid van vele onder ons, is de fiets pakken en…….. inderdaad er op uit gaan rondom Gorinchem!!!! Wij gaan ook toeren, met of zonder trapondersteuning want de maximale snelheid is ongeveer 16 KM. De lengte van de toertocht is nog niet bekend, maar zal best meevallen. Onder het fietsen met elkaar praten / genieten van de omgeving en gezelligheid !

Gezamenlijke maaltijd

Datum: Zaterdag 16 september
Locatie: Buiten De Waterpoort
Betreft: Gezamenlijke maaltijd
Tijd: 17:30-19:00
Contactpersonen: Rien Heule
Opgeven: Inschrijfformulier

We ontmoeten elkaar dit jaar bij Buiten de Waterpoort. Gezellig met elkaar bijpraten, vakantieverhalen delen, vooruitblikken op het komende kerkelijke jaar. Als u allemaal iets van eten meeneemt, dan wordt het vast weer even verrassend en heerlijk als de afgelopen jaren. Daarnaast is het praktisch als u uw bord en bestek, en eventueel kleed meeneemt!

Sosaïs 1 en 2

Datum: Zaterdag avond 16 september
Tijd: 19:00-21:00
Locatie: verzamelen bij de Heul
Contactpersoon: Boaz van Haaften

Zit jij in groep 7 of 8 of in klas 1 of 2? Dan mag je naar Sosais 1 of 2! Sosais avonden zijn supergezellig waar het voornamelijk draait om plezier hebben met je leeftijdsgenoten uit de kerk. Om het nieuwe Sosais seizoen in te luiden is er zaterdagavond 16 september een startactiviteit voor Sosais 1 en 2. Het begint om 19:00 en we zijn voor 21:00 klaar. Voor vragen kan er een mailtje gestuurd worden naar [email protected]. Tot dan!

Mannenavond

Datum: Zaterdag 16 september
Tijd: vanaf 20:00 uur
Locatie: achter Dalems Kerkje,
Merwededijk 6
Contactpersoon: Walter Kraaijeveld en Martien Melissant

Laat je verrassen. In de grote lommerrijke tuin achter het Dalemse kerkje een gezellig samenzijn... even ont-moeten. En even bijpraten met bekende of nog wat meer onbekende broeders. Een lach, een schouder, een hapje, een drankje...als ieder wat meeneemt is er genoeg.

Eredienst ochtend

Datum: Zondag 17 september
Tijd: 09:30-11:00
Locatie: Grote Kerk
Contactpersoon: Rien Heule

Als start van het winterwerk zal Ds. Hoek tijdens de eredienst stilstaan bij het jaarthema , Na de dienst is iedereen uitgenodigd voor koffiedrinken maar ook om elkaar weer eens te spreken aan de hand van een aantal vragen.

Eredienst middag

Datum: Zondag 17 september
Tijd: 16:45-18:00
Locatie: Grote Kerk
Contactpersoon: Rien Heule

De inschrijving voor het startweekend is gesloten.

De inschrijving voor het startweekend is gesloten.

Inschrijven startweekend