Opening winterwerk “We leven in Gods Schepping”

Direct naar het inschrijfformulier

Dit komende jaar 2019-2020 willen we met elkaar als gemeente openen in het weekend van 27-29 september. In dit jaar willen we ons richten op het thema

“We leven in Gods schepping”. Dat is een constatering (De wereld is door God geschapen), een belijdenis (We leven op Gods wereld) en een verantwoordelijkheid (Als wij op Gods wereld leven, wat betekent dit voor ons leven).

In het komende jaar zal dit thema via de bijbelkringen aan de hand van het leven van Elisa worden uitgewerkt, alswel als via de catechese door extra aandacht voor de Schepping en tenslotte door enkele avonden waarin dit thema verder door sprekers en video’s wordt toegelicht. We hopen op een inspirerend jaar met elkaar!

Het komende weekend willen we een begin maken met die thema en tegelijkertijd ook tijd met elkaar als gemeente delen. Bovenal willen we in dit weekend ook God de eer geven door samen te komen rond zijn Woord in de diensten op de zondag.

In bijgaande flyer treft u/jij voor jong tot oud activiteiten aan die in dit weekend plaatsvinden. Voor verdere informatie en opgeven, kunt u contact opneme met genoemde personen en gebruik maken van de emailadressen.

Namens de wijkkerkenraad Grote Kerk,

Rien Heule,
Ouderling Vorming en Toerusting
[email protected]

Programma

Sosais 1 en 2

Datum: Vrijdag 27 september
Tijd: 19:00-21:30
Locatie: De Heul 
Contactpersoon: Anke Treuren-Noorland (06-81639224)
Opgeven: niet nodig

Ben jij tussen de 9 en 12 jaar oud? Dan hopen we dat jij er bij bent op de startactiviteit van Sosaïs 1 & 2, op vrijdagavond 27 september. We verzamelen om 19.00 uur in De Heul. Wat we gaan doen blijft nog even een verrassing ;). Rond 21.30 u is de avond afgelopen. Vragen? Stuur dan een mailtje naar [email protected] Tot dan!! Een vrolijke groet van, Philip, Mariëlle, Arjan, Willemijn, Adriaan, Coraline, Kees, Arie en Anke

Ichtus

Datum: Vrijdag 27 september
Tijd: 20:15-….
Locatie: Wordt bekend gemaakt via Whatsapp
Contactpersoon: Jonathan Don
Opgeven: bij Jonathan Don (06-20288085)

Beste 16+'er,

Ichthus heeft dit jaar een startactiviteit op de vrijdagavond! We beginnen, net als iedere Ichthus avond, om kwart over 8 's avonds! De locatie wordt bekend gemaakt in de WhatsApp-groep van Ichthus. Als je nog niet eerder bij Ichthus bent geweest en/of je zit niet in de WhatsApp-groep, dan kun je je even aanmelden bij Jonathan (0620288085). We hopen jullie allemaal te zien! 

Groetjes, Bestuur Ichthus (Annerie, Nadia, Julian en Jonathan)

Ladies night

Datum: Vrijdag 27 september
Tijd: 19:30-22:00
Locatie: De Heul
Contactpersoon: Christine Simonse (06-51443745)
Opgeven: Inschrijfformulier

Na de geslaagde zomerwandeling in juni hebben we veel enthousiaste reacties gekregen, vandaar nu het vervolg in het startweekend. Op vrijdagavond 27 september houden we een speciale ladiesnight die we Zusenzo hebben genoemd.  Jullie zijn allemaal welkom vanaf kwart over 7 in de Heul voor inloop met koffie, om kwart voor 8 willen we de avond gaan beginnen. Omdat we veel van onze zussen verwachten te zien deze avond, hebben we de volgende 5 workshops georganiseerd: 

  1. bible-journaling: onder begeleiding van een creatieve zus maakt iedereen een leuk item met een korte mooie spreuk erop. 
  2. stempels maken: we hebben iemand gevraagd om ons te leren hoe je een originele eigen stempel maakt, leuk voor op kaartjes, envelop of op een bedankje. 
  3. servies stippen: Alinda Baan gaat ons leren hoe je een heel gewoon schoteltje een persoonlijke twist kunt geven met porseleinstipwerk. 
  4. hapjes maken; omdat we allemaal van iets lekkers houden aan het eind van de avond en we vaak op zoek zijn naar eens een nieuw recept. 
  5. Bloemschikken (VOL - aanmelden niet meer mogelijk): je maakt onder begeleiding van een ervaren bloembindster een mooie bloemschikking om je huis mee op te fleuren. 

Om dit organisatorisch te kunnen regelen vragen we iedereen een 1e en 2e voorkeur op te geven, via de website. Daarnaast wordt vanwege de kosten een bijdrage gevraagd van 5 euro per persoon. 

Tot dan zus, we zien je zo! 

Hartelijke groet,
Christine Simonse

Introductie bijbelkringthema & ontbijt

Datum: Zaterdag 28 september
Tijd: 08:30-10:00
Locatie: De Heul
Contactpersoon: Rien Heule (01836-32271)
Opgeven: Inschrijfformulier

Op zaterdagochtend willen we u uitnodigen voor een ontbijt waarbij we het bijbelkringboekje “Elisa” van ds. W.J. Dekker voor dit komende jaar willen introduceren. We gaan met Elisa mee op pad hoe we als Christen God kunnen volgen en keuzes maken, met Hem mogen leven en Zijn naam kunnen uitdragen.  We zullen een mini-bijbelkring houden en u informeren over de kringen die dit jaar zullen spelen. Wij zorgen voor brood, thee en koffie. Neemt u zelf uw bord, bestek en beleg mee?

Kinderactiviteit voor groep 1 t/m 6

Datum: Zaterdag 28 september
Tijd: 13:00-17:00
Locatie: Verzamelen De Heul
Contactpersoon: Marjan Dekker (0183-649357)
Opgeven: Inschrijfformulier

Weet je nog vorig jaar met het startweekend? We stonden klaar om te spelen in natuurspeeltuin Het Weitje in Hardinxveld en toen begon het toch te regenen! Zo erg dat we terug zijn gegaan naar de Exoduskerk. Wat was dat jammer! Het werd toch nog een gezellige middag, maar we willen het dit jaar nog eens proberen. Ga je mee naar Het Weitje? Thema van het startweekend is ‘Leven in Gods schepping’. Het is op zaterdag 29 september, we verzamelen om 13.00 uur bij De Heul en we zijn daar om 17.00 uur weer terug.
Opgeven kan bij Marjorie van Herwijnen via 06-12224195 of via het onderstaande formulier.

(biddend) Hardlopen

Datum: Zaterdag 28 september
Tijd: 14:00-15:00
Locatie: Verzamelen De Heul
Contactpersoon: Jaap van der Linden (0183-629323)
Opgeven: Inschrijfformulier

Tijdens het startweekend wordt er voor de beginnende recreatieve loper een loop georganiseerd van zo’n 5 á 6 kilometer.

Bij voldoende interesse en aanmeldingen zal er voorafgaand aan deze loop een loopclinic georganiseerd worden. Iedereen die met hardlopen wil beginnen kan zo op een laagdrempelige manier kennis maken met de beginselen van het hardlopen. Deze clinic zal gehouden worden op de woensdagavond en start, bij voldoende aanmeldingen, op 21 augustus. Wil je ook meedoen? Geef je dan voor 14 augustus op via [email protected]

Tot dan,
Jaap van der Linden

Sponsoractie STEF!

Datum: Zaterdag 28 september
Tijd: 16:00-17:30
Locatie: De Heul
Contactpersoon: Mariette van Kampenhout
Opgeven: Inschrijfformulier

Op zaterdagmiddag kunt u van 17:00 uur tot de start van de gezamenlijke maaltijd meedoen met de actie voor STEF! STEF is de kidsclub van de SDOK (Stichting De Ondergrondse Kerk). Kinderen uit onze gemeente gaan geld inzamelen voor kinderen van vervolgde christenen. U kunt hiermee helpen door bijvoorbeeld voor een kleine bijdrage uw fietsbanden te laten oppompen, uw auto te laten wassen, cakejes of kaarten te kopen of mee te doen met een spelletje basketbal. En kom jij naar de Zondagschool of naar Sosaïs en heb je ook goeie ideeën om geld in te zamelen voor STEF? Meld je dan aan en doe mee! Samen krijgen we vast een mooi bedrag bij elkaar. Meer info: www.sdok.nl/stef

Gezamenlijke maaltijd

Datum: Zaterdag 28 september
Tijd: 17:30-19:30
Locatie: De Heul
Contactpersoon: Rien Heule (01836-32271)
Opgeven: Niet nodig

Na alle inspanningen van de afgelopen dagen, willen we graag met elkaar aan tafel. Gezellig met elkaar bijpraten, vakantieverhalen delen, vooruitblikken op het komende kerkelijke jaar. Als u allemaal iets van eten meeneemt, dan wordt het vast weer even verrassend en heerlijk als de afgelopen jaren. Daarnaast is het praktisch als u uw bord en bestek meeneemt

Sosais 3

Datum: Zaterdag 28 september
Tijd: 20:00-22:00
Locatie: Volgt via Whatsapp
Contactpersoon: Henrike Boekhout (06-40784253)
Opgeven: Inschrijfformulier

De leiding van Sosaïs 3 heeft een super leuke, gekke, sportieve en toch wel vermoeiende activiteit voor de zaterdagavond bedacht. We willen om 19.30u de avond beginnen. De plaats is nog niet bekend, maar dat krijgen jullie tzt via WhatsApp wel te horen. Heb je zin om deel te nemen, geef je dan op bij Henrike 06-40784253

Kampvuuravond Mannen

Datum: Zaterdag 28 september
Tijd: 20:30-22:30
Locatie: Bij Jan van de Bergh buiten de dijk - Bij slechter weer wijken we uit naar Merwedijk 7, bij Walter Kraaijeveld (tel 06-23421414 )
Contactpersoon: Walter Kraaijenveld
Opgeven: Niet nodig

Beste mannen, wederom een avond buiten bij het vuur. Om eens lekker bijpraten met elkaar als broeders, een lach, een schouder en een drankje. Voor haardhout wordt gezorgd. Tijdens het vuurtje zullen we ook verder met elkaar stilstaan bij het jaarthema “Leven in Gods Schepping”. Wat betekent dit voor jou?

Koffiedrinken bij gemeente thuis

Datum: Zondag 29 september
Tijd: 11:00-12:30
Locatie: Grote Kerk
Contactpersoon: Mariette van Kampenhout
Opgeven: Inschrijfformulier

Op zondag na de eredienst bent u net als altijd welkom om koffie te drinken. Alleen... de locatie is nog een verrassing! Het luik van de koffiehoek blijft deze zondag namelijk dicht. Bij de hoofduitgang van de kerk krijgt u het adres uitgereikt waar u (en de eventuele uwen) welkom bent voor thee, koffie en waarschijnlijk iets lekkers. Doet u mee? U kunt zich ook alvast aanmelden als gastheer/-vrouw. Meldt u dan ook alvast hoeveel mensen u kunt ontvangen.

Wandelen rond de wallen

Datum: Zondag 29 september
Tijd: 15:00-16:00
Locatie: Grote Kerk
Contactpersoon: Jaap van der Linden (0183-629323)
Opgeven: niet nodig

We willen elkaar voor de kerk ontmoeten en vandaar naar en over de stadswallen te lopen. Een gezellige wandeling zo met elkaar net voordat we onze tweede gezamenlijke dienst hebben in de Grote Kerk. Na de wandeling eindigen we weer bij de kerk en hebben dan nog tijd voor een kopje koffie of thee.

Orgelconcert en koffie/thee

Datum: Zondag 29 september
Tijd: 16:00-16:30
Locatie: Grote Kerk
Contactpersoon: Rien Heule
Opgeven: niet nodig

Van harte welkom om iets eerder naar de kerk te komen en te genieten van ons mooie orgel. Onze organist Arjan versluis zal improvisaties op psalmen en liederen op verzoek ten gehore brengen, waarvan u kunt genieten onder het genot van een kopje koffie of thee. De deur naar de orgelgalerij is open. Welkom om tijdens de verrichtingen van Arjan boven te komen kijken en uw verzoek in te dienen.

De inschrijving voor het startweekend is gesloten.

Inschrijven startweekend 2019