Bijbelkringen

Erik Dekker

Bijbelkringen

Op de Bijbelkringen komen we samen om onderling contact te verdiepen, de Bijbel te lezen en erover door te praten, te bidden voor elkaar en de gemeente en samen te zingen. Sommige kringen steken ook de handen uit de mouwen in een stukje diaconaat. De Bijbelkringen vormen het hart van ons doordeweekse gemeente zijn.

Onze gemeente telt diverse Bijbelkringen. Twee- of driewekelijks komt een kring op een vaste avond bijeen bij de kringleider of een van de deelnemers thuis.

Elk seizoen wordt een Bijbelboek, een specifiek Bijbelgedeelte of een reeks onderwerpen met elkaar besproken.

De Bijbelkringen sluiten aan bij het jaarthema ‘Onderweg’ en maken gebruik van het boek “Numeri, Leven in de (stads)woestijn” van ds. H. van Eeken.

Het jaarthema stelt ons leven op aarde voor als een reis – met een doel. We zijn onderweg. Het impliceert dat dit leven niet ons eindstation is, we zijn niet bedoeld om hier te settelen. Anderzijds zijn we als reizigers niet alleen onderweg naar een nieuwe aarde ná ons leven hier, maar ook altijd weer naar het Koninkrijk van God wat nú al onder ons is, gekomen met de komst van Christus. We zijn pelgrims in onze tijd, bedoeld om onderweg te zijn naar het doel wat we scherp voor ogen houden. Elke gelegenheid dat wij dienstbaar zijn aan Gods Koninkrijk maakt ons pelgrims blij. Want dat is tot bestemming komen.

Dit seizoen willen we elkaar de vragen stellen: zijn wij inderdaad onderweg – of zijn we in stilstand gesetteld? Hoe valt de reis ons? Ervaren we dat God ons roept en ervaren we zijn kracht om door te blijven gaan? We hopen uiteindelijk dat Hij onderweg tot ons spreekt en dat onze harten er van gaan branden.

De afgelopen jaren zijn de Bijbelkringen flink gegroeid en inmiddels zijn er 10 Bijbelkringen met meer dan 150 kringleden. Er zijn 8 reguliere kringen die op verschillende dagen, tijden en plaatsen bijeenkomen zodat er altijd wel een Bijbelkring is waar je bij aan kunt schuiven.

Naast de reguliere Bijbelkringen zijn er twee bijzondere kringen. Er is een LEV kring (leren-eten-vieren), waarbij meer aandacht is voor persoonlijke meditatie en stilte. Elke LEV kring begint met een gezamenlijke maaltijd en sluit af met een korte viering. En sinds dit jaar is er ook een Engelstalige Bijbelkring voor onze Engelstalige broeders en zusters.

We have formed an International, English speaking homegroup, which gathers regularly as a small group in one of our homes, for fellowship, prayer and Biblestudy. It may also be a good place to feel at home in this ‘strange country’, so you can share experiences. Most importantly, growing as brothers and sisters, in faith and the grace of our Lord Jesus. If you want to join he home group, feel free to contact Berno Bossenbroek.

Heb je vragen over de Bijbelkringen, of heb je interesse om op een kring te gaan of wil je gewoon een keer komen kijken dan kun je Berno Bossenbroek contacten. Welkom!

Wanneer?
Contactpersoon
Berno Bossenbroek
0183-622593 [email protected]
> Stuur een bericht

Locatie